Η αστυνομία εισέβαλε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο

Πραγματοποιούνται αρκετές συλλήψεις φοιτητών.

Article featured image
Article featured image

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, το βράδυ της Τρίτης, όπου οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως διακρίνεται σε εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί πλησιάζουν το κτήριο του πανεπιστημίου Κολούμπια με ένα εφοδιασμένο με σκάλα όχημα, παραβιάζουν το παράθυρο και εισέρχονται στο εσωτερικό του.



Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν live πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών. Νωρίτερα τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη ενός από τα κτήρια του πανεπιστημίου, του Hamilton Hall.

Οι αξιωματούχοι του Κολούμπια περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών, ενώ οι διαδηλωτές ανάρτησαν ένα πανό σε ένα παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», η αραβική λέξη για την εξέγερση.

Αργότερα, το πανεπιστήμιο προχώρησε στην αποβολή φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες. Αρνήθηκαν να διαλύσουν τον καταυλισμό που έστησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και η διοίκηση μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών μαζί τους, προχώρησε στην αποβολή τους.



Με πληροφορίες από LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ