«Αντιδιαδηλωτές» φοιτητές υπέρ του Ισραήλ επιτέθηκαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης

Μεγάλη σύγκρουση στην πανεπιστημιούπολη του UCLA με δακρυγόνα και ξύλα.

Article featured image
Article featured image

Μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τώρα η προσοχή στρέφεται στο UCLA στην Καλιφόρνια, Λος Άντζελες, όπου έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών. «Αντιδιαδηλωτές» υπέρ του Ισραήλ επιτέθηκαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

1fdd8e4c-2408-4e4e-b81a-048d987d77e0.jpg



Η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Mary Osako δήλωσε ότι «φρικτές πράξεις βίας σημειώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη» και ότι κλήθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.

Οι εντάσεις δυναμώνουν και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το ξέσπασμα τη νύχτα. Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνει ομάδα ανθρώπων να πετούν πράγματα στο φιλοπαλαιστινιακό «στρατόπεδο» και πυροτεχνήματα να πυροδοτούνται.

3067d1c4-c6f4-4547-9f97-322b7528a567.jpg



Το γραφείο του δημάρχου του Λος Άντζελες αναφέρει ότι το αστυνομικό τμήμα της πόλης ανταποκρίνεται στο αίτημα του πανεπιστημίου για βοήθεια. Επίσης, λήφθηκαν από τα τοπικά μέσα πλάνα από την εμφάνιση της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη.



Σύμφωνα με δημοσιογράφο ανταποκριτή που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα στο UCLA. Επίσης, ο Dylan Winward, ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα Daily Bruin, ανέφερε ότι ένας φοιτητής-ρεπόρτερ της εφημερίδας του πανεπιστημίου «χτυπήθηκε με δακρυγόνα», στην προσπάθειά του να καλύψει τις συγκρούσεις στο UCLA.

Οι υπέρ-ισραηλινοί «αντιδιαδηλωτές», που εμφανίστηκαν περίπου στις 22:00 τοπική ώρα, πέταξαν αντικείμενα όπως «πυροτεχνήματα, σκούτερ, μπουκάλια νερού και δακρυγόνα», δήλωσε ο Winward πριν από λίγο στο BBC News. Ακόμη, ο Winward πρόσθεσε ότι ζητήθηκε η παρουσία της αστυνομίας ώρες πριν, αλλά άργησε να φτάσει.

24dc9fca-da78-466a-b9c2-6a28bf366073.jpg



Εν τω μεταξύ, μια ομάδα ασφαλείας διορισμένη από το πανεπιστήμιο έχει αποσυρθεί, λέει ο Winward, επειδή πίστευαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να «κρατήσουν με ασφάλεια» τη ζώνη ασφαλείας.

5f29a97a-1a7e-4e5f-9148-6c8834fdd46d.jpg



Εισβολή αστυνομίας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μετά από κάλεσμα του ιδρύματος

Νωρίτερα,
στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές διαδηλωτές συνελήφθησαν σε επιδρομή στο Hamilton Hall, ένα ακαδημαϊκό κτίριο που κατέλαβαν ακτιβιστές.

Η αστυνομία είπε ότι είχε «εκκαθαρίσει» όλους τους διαδηλωτές από το Hamilton Hall, αφού οι αρχές του πανεπιστημίου ενέκριναν την επιδρομή.




Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ