Ρατσιστική επίθεση κατά διανομέα από πολίτη στην Ελλάδα

Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, τού έκοψε τον δρόμο και τον γρονθοκόπησε. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα σε 36χρονο αλλοδαπό διανομέα εν ώρα εργασίας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στην Αθήνα, καταγγέλλει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Η επίθεση στον διανομέα, σύμφωνα με την καταγγελία, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο διανομέας φέρεται να προχώρησε στη συνέχεια σε καταγγελία στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.



«Τον χτυπούσε με γροθιές εμφανώς εκπαιδευμένου στο μποξ»

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, ο δράστης -που οδηγούσε αυτοκίνητο λευκού χρώματος- «τον προσπέρασε με σβηστά φώτα και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ κόβοντάς του τον δρόμο. Όταν ο διανομέας του φώναξε «άναψε τα φώτα σου» τότε αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε φωνάζοντας «έλα Πακιστανέ, εδώ να ανάψω τα φώτα μου; γαμώ το Πακιστάν, γαμώ το μ@@@@ι της μάνας σου». Τον χτυπούσε με γροθιές εμφανώς εκπαιδευμένου στο μποξ».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η παρέμβαση περαστικών εμπόδισε τα χειρότερα καθώς παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι», ενώ τονίζεται στην καταγγελία πως «η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφού το φασιστοειδές απομακρύνθηκε. Όμως τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθώς και βίντεο δόθηκε επί τόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία είπε στο θύμα ότι η καταγγελία του θα βρίσκονται στο 4ο όροφο της ΓΑΔΑ».

«Η ρατσιστική επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μέρος μιας συνολικότερης αύξησης των επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά μεταναστών εργατών. Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή για την βάρβαρη πολιτική της των δολοφονιών από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, την ακρίβεια, την εμπλοκή στη γενοκτονία των Παλαιστινίων αναζητά στηρίγματα στην ακροδεξιά και έτσι παίζει το χαρτί του ρατσισμού. Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες να προχωράνε ξανά σε επιθέσεις», υπογραμμίζεται από την ΚΕΕΡΦΑ.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ